OBELEŽENA GRADSKA SLAVA U ŠAPCU

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBELEŽENA GRADSKA SLAVA U ŠAPCU

ŠABAC - Gradska slava Šapca, Drugi dan duhova - Trojice, obeležena je arhijerejskom liturgijom i litijom centralnim ulicama tog grada.

Kolonu od više stotina građana, posle službe u crkvi svetih apostola Petra i Pavla, predvodili su episkop šabački Lavrentije sa sveštenicima i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Trojice kao slavu grada Šapca ustanovio je vladika Nikolaj Velimirović, ali se od kraja Drugog svetskog rata do 2002. godine nije slavila kao gradska već kao slava Narodne hrišćanske pravoslavne zajednice.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležena gradska slava u Šapcu

Izvor: Glas javnosti, 25.Maj.2010, 07:01

ŠABAC - Gradska slava Šapca, Drugi dan duhova - Trojice, obeležena je arhijerejskom liturgijom i litijom centralnim ulicama tog grada...Kolonu od više stotina građana, posle službe u crkvi svetih apostola Petra i Pavla, predvodili su episkop šabački Lavrentije sa sveštenicima i gradonačelnik...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.