OBELEŽEN DAN POLICIJE NA KALEMEGDANU: Građani se upoznali sa veštinama, opremom i vozilima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 19:21

OBELEŽEN DAN POLICIJE NA KALEMEGDANU: Građani se upoznali sa veštinama, opremom i vozilima

Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i policijski službenici širom Srbije proslavili su danas svoj praznik nizom manifestacija na kojima su građane upoznali sa sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom manifestacije na Кalemegdanu koju je obišao i ministar Bratislav Gašić, za najmlađe je organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << edukativni program, pa su mališani kroz razgovore, slikovnice i crteže imali priliku da se upoznaju sa pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju, reagovanja u slučaju vanrednih situacija, bezbednog ponašanja na internetu.

- Posebnu pažnju mališana privukli su službeni psi i konji, ali su uživali i u penjanju na veštačku stenu uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice , dok su stariji građani pokazali interesovanje za vozila i opremu Ministarstva - navedeno je u saopštenju.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije, a neki su se i oprobali u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće.

Na štandovima Кriminalističko-policijskog univerziteta, Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" zainteresovani su mogli da se informišu kako mogu da postanu policajci i upoznaju se sa programom školovanja i obuka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.