OBAVEŠTENJE SZO SVIM GRAĐANIMA: Ostanite MIRNI, širenje SMRTONOSNOG virusa biće ZAUSTAVLJENO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAVEŠTENJE SZO SVIM GRAĐANIMA: Ostanite MIRNI, širenje SMRTONOSNOG virusa biće ZAUSTAVLJENO!

Kako se navodi u saopštenju Svetske zdravstvene organizacije, koronavirus prestaće da se širi.

Šef Svetske zdravstvene organizacije u utorak izjavio je da SZO govori visoko o odlučujućim merama koje je kineska vlada preduzela i uverena je u prevenciju epidemije i kontrolu smrtonosnog virusa.

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus dao je primedbe kada se sastao sa kineskim ministrom inostranih poslova Vang Jijem u Pekingu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Tedros je rekao da SZO i međunarodna zajednica govore visoko i potpuno potvrđuju odlučujuće mere, koje je kineska vlada preduzela i da veoma cene velike napore Kine kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

The chief of the World Health Organization (@WHO) Tuesday said the WHO speaks highly of the decisive measures the Chinese government has taken and is confident in China's epidemic prevention and control ability. For more 👉 https://t.co/H70nLvzmrl pic.twitter.com/7aCTd1P3sN

— People's Daily, China (@PDChina) January 28, 2020

On je takođe naveo da SZO ne preporučuje evakuaciju državljana i pozvao međunarodnu zajednicu da ostane mirna i ne preteruje. SZO je uveren u prevenciju epidemije i kontrole Kine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.