O ukidanju vanredne situacije naredne nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ukidanju vanredne situacije naredne nedelje

BEOGRAD -

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da bi na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije naredne nedelje trebalo da bude doneta odluka o tome kada će biti ukinuta vanredna situacija u Srbiji. Iako se očekivalo da će otopljenje doneti probleme na plovnim putevima, nadležni nas uveravaju da situacija nije alarmantna.

Marić je gostujući na RTS-u kazao da bi realno bilo očekivati da vanredna situacija na snazi bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još nedelju dana, kada se očekuje da će veći deo neprohodnih puteva u Srbiji biti i očišćen.

On je naveo da na odluku o ukidanju vanredne situacije utiče više faktora, a da su neki od njih elektroenergetska situacija, potencijalna opasnost od poplava...

"Ideja je da se nakon sutrašnje sednice Štaba za vanredne situacije održi i sednica u sredu sledeće nedelje na kojoj će biti doneta odluka kada će se ukinuti vanredna situacija", kazao je Marić.

Prema njegovim rečima, trenutno je 5.700 stanovnika u Srbiji zavejano i do njihovih domaćinstava moguće je doći samo helikopterom.

Najkritičnija situacija je, kako je naveo, u Sjenici, Priboju, Novoj Varoši, gde je duvao jak vetar i naneo velike količine snega na puteve, ali je na terenu dosta mašina i ekipa koje rade na čišćenju.

Govoreći o mogućim poplavama, on je kazao da su najave od Direkcije za vode i Hidrometeorološkog zavoda prilično umirujuće, ali da postoji potencijalna opasnost na malim rekama.

Državni sekretar Ministarstva energetike Dušan Mrakić rekao je da su akumulacije na minimumu i da će moći da se primi dovoljna količina leda, ako se on ne bude naglo otapao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno do srede?

Izvor: RTS, 17.Feb.2012

Odluka o ukidanju vanredne situacije najverovatnije u sredu na sastanku Štaba za vanredne situacije. Od ponedeljka većina đaka ponovo u školskim klupama. Elektroenergetska situacija stabilna. ..Vanredna situacija u Srbiji trajaće sigurno do srede, kada će se odlučivati o njenom ukidanju, rekao...

Nastavak na RTS...

Do 6.000 ljudi moguće samo helikopterom

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2012, 12:14

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da bi naredne nedelje trebalo da bude doneta odluka o tome kada će biti ukinuta vanredna situacija u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.