O snažnim ženama na početku 16. Uhvati film festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O snažnim ženama na početku 16. Uhvati film festivala

Predstavljanjem dve knjige: "Duga, srce, sunce" autorke Bojane Nešić i "Žene koje menjaju stanje stvarnosti" izdavača Iz kruga Vojvodina danas od 17 časova u Kulturnom centru Novog Sada, započeće bogat umetnički program 16. izdanja Uhvati film festivala.

Knjigu "Duga, sunce, srce", autorke Bojane Nešić, predstaviće Dimitrije Stamenković, ispred izdavača Komshe Publishing. Ovo je Bojanino prvo delo i prikazuje ličnu i emotivnu porodičnu priču, kao i sve teškoće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izazove i pobede koje donosi život sa detetom sa smetnjama u razvoju.

Publika će virtuelno moći da se upozna i sa autorkom, preko specijalno pripremljenih videa u kojima će ona čitati odlomke svoje knjige.

"Žene koje menjaju stanje stvarnosti", izdavača iz Kruga Vojvodina, druga je knjiga koja će se predstaviti prvog dana Festivala. Ona predstavlja serijal intervjua sa novosadskim aktivistkinjama za prava osoba sa invaliditetom i svojevrsnu galeriju ženskih portreta. O njoj će govoriti Svjetlana Timotić, predsednica Iz kruga Vojvodina, koja će sa publikom podeliti istoriju aktivizma žena sa invaliditetom i diskutovati na temu da li se aktivistkinjom rađa i(li) se postaje.

Ovogodišnje Uhvati film izdanje traje od 24-30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas. Bogat umetnički program dešava se od 24-26. septembra od 17 časova, dok nas filmski takmičarski program očekuje od 27-30.septembra od 17 časova. Na rasporedu su se našle i dve radionice: Fotografija za sve i Film za sve, koje su na programu 29. odnosno 30. septembra od 10 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.