O poreklu vrsta najuticajnije naučno delo svih vremena

Izvor: Radio 021, 13.Nov.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"O poreklu vrsta" najuticajnije naučno delo svih vremena

"O poreklu vrsta" Čarlsa Darvina proglašena je najuticajnijim naučnim delom svih vremena.

Spisak 20 najuticajnijih naučnih dela sastavila je grupa naučnika, bibliotekara i izdavača u okviru Nedelje akademske knjige, koja će se održavati u raznim gradovima sveta.

Na ovom spisku se nalaze dela poput Orvelove knjige "1984", Marksovog "Komunističkog manifesta" i "Kratke istorije vremena" Stivena Hokinga.

"Darvin je kroz svoje posmatranje sveta otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oči mnogima, te zauvek promenio način razmišljanja o svemu. Ne samo što se tiče prirode, nego i religije, istorije i društva uopšte", izjavio je profesor Univerziteta u Glazgovu Endrju Preskot.

Drugo mesto na listi najuticajnijih dela zauzeo je "Komunistički manifest", a Šekspirova sabrana dela nalaze se na trećem mestu. Četvrto i peto mestu zauzele su Platonova "Država: Knjiga četvrta" i Kantova "Kritika čistog uma".

"Svaki pisac na svetu teži tome da napiše delo poput 'O poreklu vrsta', koje je najveći dokaz o tome zbog čega su naučna dela bitna", zaključili su učesnici Nedelje knjige.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.