O čemu su razovarali Grenel i Rama? VIDEO

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 23:12

O čemu su razovarali Grenel i Rama? VIDEO

Specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, razgovarao je sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Između ostalog i o inicijatiivi "mali Šengen".

Grenel je vodio intervju sa Ramom za mrežu Njuzmaks koji je objavio i na svom Tviter nalogu.

Bivši američki diplomata je upitao Ramu kako se razvija inicijativa mini-Šengen, a albanski premijer mu je najpre zahvalio na njegovom ličnom doprinosu inicijativi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ekonomsku saradnju.

"Postoji nerešen sukob zbog nepriznanja Kosova od strane Srbije. Ali moguće je poboljšati život ljudi, poboljšati ekonomsku saradnju, organizovati slobodan protok dobara i ljudi i ja se zalažem za to godinama", rekao je Rama i naglasio da su ranije te stvari bile nezamislive.

Rama je izneo i kritike na račun EU zbog toga što nije donela odluku o početku pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije.

"Za nas je to krajnje frustrirajuće. EU ponovo nije ispunila obećanje", rekao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grenel i Rama razgovarali o mini Šengenu, EU...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021

Specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, razgovarao je sa albanskim premijerom Edijem Ramom između ostalog i o inicijatiivi "mali Šengen"...Grenel je vodio intervju sa Ramom za mrežu Njuzmaks koji je objavio i na svom Tviter...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.