O bićima i psećim pljeskavicama

Izvor: Politika, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O "bićima" i "psećim pljeskavicama"

Skupštinska govornica ume poslanicima da posluži i zato da utvrde ko je i kakav jelovnik ponudio na nekom stranačkom skupu, pa smo, svojevremeno, slušali šta je sve bilo na meniju koktela koji je organizovao G17 plus u Aranđelovcu, a nedavno su Srđan Milivojević (DS) i Vjerica Radeta (SRS) utvrđivali ko i kakve pljeskavice služi u Kruševcu i ko koliko može da pojede.

Kad je Milivojević "konstatovao" da je dobro biti u opoziciji, jer "opoziciono delovanje vrlo često budi mudrost >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dalaj lame, ali nije dobro kad nam lekcije iz morala drže oni koji su patentirali izbornu krađu" "otvorio" je temu o pljeskavicama.

Vjerica Radeta: "Ovo biće koje je slučajno pobedilo u ono vreme na izborima u Kruševcu, to je bilo dok "Orka" nije podigla frku protiv njega zato što hvata pse po Kruševcu, pa ih prodaje građanima u pljeskavicama. Zato mu je bio zatvoren restoran nekoliko puta. Takođe, to biće je poznato i po tome što je u Sokobanji umesto injekcija, životinje vakcinisalo običnom vodom".

Srđan Milivojević: "U 21. veku lako je naučiti prostaka, lako je, ja sam poljoprivredni inženjer, naučiti i životinju, ali je teško naučiti onoga ko je sam neuk, a želi da deli lekcije drugima. Dakle, gospođa Radeta je kazala da ja imam restoran u kome služim pseće meso. Gospođo Radeta, u Kruševcu ne žive prostaci koji jedu pseće meso. U Kruševcu žive ozbiljni i odgovorni ljudi, koji znaju šta je dobro za ishranu, a još bolje znaju šta je dobro da glasaju, pa glasaju za DS. Istovremeno, čudi me da vam sada smeta moj restoran, za vas, nisam želeo da iznesem, nije bilo tribine u Kruševcu SRS, a da ne dođe gospođa Radeta i pojede barem deset pljeskavica. Poslednji put je 35 pojela. I gajbu piva je pila. Morao je predsednik odbora, koji je vulkanizer, da aparatom razvaljuje vrata "juga" da je ubaci. Sad vam ne valjaju moje pljeskavice, a tad su vam, bile dobre".

Oliver Dulić (predsednik parlamenta): "Ova rasprava se danas pretvorila u cirkus. Mene je sramota što predsedavam parlamentu u kome se vode ovakve rasprave i govore ovakve stvari. Za to ste svi krivi i za to svi snosite odgovornost. Sada ćemo da prekinemo ovu raspravu i nastavićemo rad u 15 časova".

Vjerica Radeta (posle prekida): "Što se tiče nekih pljeskavica i neke hrane, čini mi se da je ovaj gospodin uglavnom hranio svoje stranačke kolege, pošto vidim da su počeli maksimalno da reže, a mnogi i da laju".

-----------------------------------------------------------

Persijski car

Govoreći o korupciji kao velikom problemu, koji nije lako rešiti, Dragoljub Mićunović je sa skupštinske govornice ispričao priču: "Jedan ludi persijski car Kambiz, kako na svedoči Rodot, video je da je korupcija ogromna u Persiji i onda je dao da se vrhovni sudija živ odere, pa je onda njegovu kožu ostavio da se suši i da ga sva vojska posmatra. Onda je od te kože napravio tronožac i postavio za vrhovnog sudiju sina ovog sudije da, dok sudi, sedi na ćaćinoj koži i razmišlja. Hoću da kažem, da je korupcija, kao nešto što razara poredak, odavno prisutna".

-----------------------------------------------------------

Magarac i hulahopke

"Gospodine Vučiću, neka građani Srbije vide ko liči na magarca, a ko ne", rekao je Milan Marković, tada još poslanik, danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na dobacivanje iz klupe. Vučić je odgovorio: "Rekao sam Markoviću, a ne magarcu". Marković: "Izvinjavam se, navikao sam na drugačije izraze, niste me uvredili, ali to znači da ne treba da dobacujemo, pogrešno se čuje".

Miloš Aligrudić i Dragan Šutanovac su se, međutim, dobro razumeli. Na Aligrudićevu opasku da to što govori nema veze "gospodine dragi ni sa politikom, a, nažalost, ni sa mozgom", Šutanovac je odgovorio: "Gospodine Aligrudiću, kad sledeći put budete rekli da ja nemam veze s mozgom, molim vas, skinite hulahopke, pre toga, pa se spremite da vam uši izvučem, kako zaslužujete".

-----------------------------------------------------------

"Zapažanja"

Vladan Batić: "Gospodine Albijaniću, vama bi najviše priličilo da budete kondukter u ovim brzim vozovima Velje Ilića".

Milorad Belić (NS): "Vas iz LDP-a žulja činjenica što, gde god se pojavi Velja Ilić, koji narodu želi dobro, narod to prepozna, a vi gde se pojavite, narod prvo mora da obiđe, ili prođe kroz kordon vaših telohranitelja".

Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu: "Nemojte vi gospođo Pešić da pričate o privredi, ne znate vi to, vaš posao se video kad ste bili na vlasti, otišli ste u Meksiko, napravili svadbu, našli Meksikanca i vratili se nazad. Poslaćemo vas i sad, zamoliću Vuka Jeremića da nađe neku zanimljivu zemlju, da napravite još koju svadbu, pa da nam se vratite, posle toga biće sve u redu. Izvinjavam se, ali moram to da vam kažem, jer gledam kako kritikujete ljude po televizijama, koji su vas stvarali i nosili kroz Srbiju, hranili, pojili, davali gorivo, mazivo, stvorili vas gospođo Pešić".

-----------------------------------------------------------

Sladoled i čestitka

Zoran Krasić (SRS): "Moja poruka ljudima koje, po ovom zakonu, budu pratili i prisluškivali je da primene recept Vojislava Šešelja. Kad su njega pratili osamdesetih, on se naglo okrene i uhvati ove iz državne bezbednosti, pa im kaže:'hoćete li sladoled?' I oni jadnici, šta će, morali da jedu sladoled da se ne vidi da ga prate. Ima još jedno sredstvo u borbi protiv takvih. Svake godine kad je Nova godina, ja njima čestitam preko telefona, lepo kažem čestitam, vas šestoro što slušate, pa im pobrojim malo familije".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.