O.Slonovače: Vlasti sumnjaju - za bekstvo odgovorni čuvari

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O.Slonovače: Vlasti sumnjaju - za bekstvo odgovorni čuvari

Vlasti u Obali Slonovače danas su iznele tvrdnju da su čuvari možda dozvolili da oko 100 zatvorenika pobegne iz zatvora u toj državi zapadne Afrike.

"Neshvatljivo je. Zatvorski zid je visok šest metara i postoji veliki broj vrata pre glavne kapije, tako da je očigledno to bio posao iznutra. Postojala je osoba, čuvar koji je otvorio zatvor", izjavio je za AFP zamenik gradonačelnika Katiole, grada u kom se nalazi zatvor, Kulibali Uamien.

Neimenovani izvor iz zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdio je da je glavna kapija ostavljena otključana, pri čemu je najmanje 96 zatvorenika pobeglo iz zatvora u Katioli u nedelju između pet i šest časova ujutru.

"Bezbednosni aparat je delimično odgovoran za ovo masovno bekstvo. Zatvorenici su napustili zatvor bez prevelikih napora", rekao je neimenovani izvor iz sudstva.

Drugi izvor, kako agencija navodi, izjavio je da su vlasti uspele da uhapse 22 odbegla zatvorenika, a da se potraga nastavlja kako bi uhvatili ostale koji su pobegli.

Kako se navodi, zatvorenici su očigledno pobegli nakon što su izašli kroz krovove svojih ćelija.

Zatvorenici koji su pobegli bili su sledbenici pokojnog vođe prošlogodišnje pobune u zatvoru Kulibalija Jakube, poznatijeg kao "Jaku Kinez" koji je ubijen u februaru 2016, prilikom pokušaja bekstva iz zatvora kada je poginulo deset osoba, a 21 je povređena.

Kako podseća agencija, ovo je najnoviji u nizu bekstava iz zatvora u Obali Slonovače koja usled tenzija unutar oružanih snaga trpi potrese.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obala Slonovače: Vlasti sumnjaju da su za bekstvo zatvorenika odgovorni čuvari

Izvor: Blic, 05.Sep.2017, 00:55

Vlasti u Obali Slonovače su iznele tvrdnju da su čuvari možda dozvolili da oko 100 zatvorenika pobegne iz zatvora u toj državi zapadne Afrike...- Neshvatljivo je. Zatvorski zid je visok šest metara i postoji veliki broj vrata pre glavne kapije, tako da je očigledno to bio posao iznutra. Postojala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.