O OVOM SRBINU SVI U ITALIJI PRIČAJU: Pogledajte šta naš državljanin radi u toku pandemije! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O OVOM SRBINU SVI U ITALIJI PRIČAJU: Pogledajte šta naš državljanin radi u toku pandemije! (VIDEO)

Mnogi građani Srbije koji žive i rade u Italiji, vratili su se nazad, ali ima i onih koji su odlučili tamo da ostanu.

Italija ima najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa i druga je po ukupnom broju zaraženih u celom svetu.

U prošli petak je Italija prijavila 5.994 novozaražene osobe i 627 preminulih - najveći skok smrtnih slučajeva u jednom danu u bilo kojoj zemlji od početka pandemije u decembru. Čak i na vrhuncu epidemije u Kini 23. februara najviši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj smrtnih slučajeva za jedan dan bio je 150.

Sudeći po snimku, oni su našli način kako sebi da prekrate vreme, a kako drugačije nego pesmom. Izneli su zvučnik na svoje balkone, i pustili pesmu, "Tamo daleko".

Pogledajte video:

Podsećamo, otkako je Italija prijavila svoj prvi slučaj korona virusa 31. januara, zemlja je potvrdila više od 74.000 zaraženih i više od 7.500 preminulih. Pogled na grafikon broja novih slučajeva o kojima je Italija svakodnevno izveštavala sugeriše da je zemlja daleko od kontrole epidemije, naprotiv - uzlazna linija vrtoglavo je skočila proteklih dana.

This is the daily new cases in Italy chart. It's only four days but there appears to be some leveling. Will be interesting to see today's number in about an hour or so.

Hopefully they start, not just bending that curve, but smashing that curve, like Korea has done. pic.twitter.com/USasJASwHK

— Joe Weisenthal (@TheStalwart) March 18, 2020

U nedeljama nakon što je Italija prijavila prvi slučaj krajem januara broj zaraženih ostao je relativno nizak, da bi između 23. februara i 1. marta skočio 10 puta.

Od početka marta broj slučajeva se popeo sa oko 1.700 na više od 53.000. U istom vremenskom periodu broj umrlih se povećao sa 34 na oko 4.825.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.