O LJUBAVI KOJU JE BOJSI GAJIO PREMA SRBIJI PIŠE ČAK I BBC! Ovako Britanci opisuju vezanost glumca za našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2021, 22:05

O LJUBAVI KOJU JE BOJSI GAJIO PREMA SRBIJI PIŠE ČAK I BBC! Ovako Britanci opisuju vezanost glumca za našu zemlju

Ljubav je bila više nego uzvraćena

Postoji jedno mesto u Beogradu koje će uvek imati duh Pekama - tako priču o neraskidivoj ljubavi između prestonijc Srbije i legendarnog britanskog glumca započinje novinar BBC-ja.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić još nije rekao o kojoj lokaciji se tačno radi, ali je otkrio da će glavni grad Srbije nazvati ulicu u čast Džona Čalisa, koji je glumio Bojsija u BBC-jevoj kultnoj seriji "Mućke".

- To je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedini način da se odužite čoveku koji je voleo našu zemlju i voleo naš grad - rekao je Vesić, nekoliko sati nakon vesti o smrit Čalisa, koji je preminuo u 79. godini.

Thank you to Goran Vesic,the Vice Mayor of Belgrade for sending me this book about his beautiful city.We really enjoyed our visit to Serbia and look forward to Boycie being Back In #Belgrade in the future! pic.twitter.com/7vDikekMAc

— John Challis (@BeingBoycie) September 21, 2020

. "Mućke" su bile i ostaju kulturni fenomen u Srbiji - i drugim zemljama bivše Jugoslavije.

Njegove posete Srbiji bile su česte, prošle godine boravio je u prestonici Srbije radi snimanja dokumentarnog filma "Bojsi u Beogradu", u kome je prikazano kako ga publika radosno pozdravlja i čeka autogram. Takođe je redovno promovisao Srbiju na društvenim mrežama.

Neposredno pre smrti, dobio je počasno srpsko državljanstvo, i podneo zahtev za izdavanje pasoša.

Ulica koja će nositi njegovo ime svakako će služiti kao stalni podsetnik na radost koju je Bojsi doneo na Balkan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.