O Izveštaju Međuvladinog panela za klimatske promene (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 15:16

O Izveštaju Međuvladinog panela za klimatske promene (AUDIO)

Krajem februara objavljen je drugi deo 6. Izveštaja Međuvladinog panela za klimatske promene u kojme se upozorava da klimatske promene pretstavljaju ozbiljnu pretnju za život ljudi i samu planetu.

"Većina zaključaka se odnosi na probleme sa kojima danas živimo i kako klimatske promene mogu teći u budućnosti" rekao je  klimatologom Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Većina tih ekstremnih događaja (požari, jak toplotni talas, poplave i suše, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo neki od njih u toku prošle godine) promena ostavljaju duboke tragove u društvu i prirodnim eko-sistemima a za očekivati je da ih bude sve više a zaključak je da smo mi apsolutno neprilagođeni tj. da smo nedovoljno uradili da se prilagodimo obimu promena koje se danas dešavaju.

Jedna od mera je napuštanje fosilnih goriva tj. transformacije energetskih sistema na obnovljive izvore energije i to što pre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.