O ČIJEM TROŠKU JE KRIVOKAPIĆ BORAVIO NA SVETOJ GORI? U pitanju je jedan od moćnijih ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2021, 09:30

O ČIJEM TROŠKU JE KRIVOKAPIĆ BORAVIO NA SVETOJ GORI? U pitanju je jedan od moćnijih ljudi

Kabinet crnogorskog premijera saopštio da je troškove posete Zdravka Krivokapića Svetoj Gori platio lično crnogorski počasni konzul Vasili Apostolopoulos

U saopštenju, koje su prenele podgoričke Vijesti se navodi da je Apostolopoulos jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma.

- Premijer Krivokapić je otputovao u Solun 17. septembra, kako bi svečano otvorio tamošnji Počasni konzulat Crne Gore, na čijem je čelu počasni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konzul g-din Vasili Apostolopoulos, za koga je Ministarstvo spoljnih poslova izdalo egzekvaturu još 16. marta 2020. godine, ali je zbog situacije sa pandemijom svečano otvaranje počasnog konzulata bilo odloženo - navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Navodi se i da je Krivokapić tokom te posete imao korisne sastanke sa nizom važnih poslovnih udruženja iz severne Grčke, uključujući uticajne donosioce odluka i investitore iz sfera biznisa, trgovine i industrije.

- Na predlog našeg počasnog konzula dr Apostolopoulosa, organizovana je i poseta Svetoj Gori, gde su razmatrane mogućnosti saradnje na polju verskog, odnosno hodočasničkog turizma. Premijer je takođe obavešten da je političko i versko rukovodstvo Svete Gore izrazilo želju za susretom, što je očitovano toplom dobrodošlicom, radošću, prijateljskim dočekom i osećanjem ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori. Tom prilikom, premijer je posetio pet svetogorskih manastira: Iviron, Pantokrator, Vatoped, Simonopetra i Ksenofont. Premijera je, po predviđenom protokolu, sa svim počastima, primio civilni administrator Svete Gore gospodin Atanasios Martinos, prenevši mu tople pozdrave grčkog premijera Kirijakosa Micotakis - navodi se još u saopštenju.

- Troškove posete Svetoj Gori platio je lično crnogorski počasni konzul dr Vasili Apostolopoulos, inače jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma. Smeštaj takođe nije iziskivao nikakve troškove, već je činom tradicionalnog gostopromistva obezbeđen od strane svetogorskih domaćina - kažu iz premijerovog kabineta i još dodaju da se on u Crnu Goru vratio 19. septembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.