Nužno sanirati posledice akcidenta

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nužno sanirati posledice akcidenta

Loznica -- Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izjavio je da, posle izlivanja crnog luga u jednom od hemijskih kombinata ''Viskoza'' , još otiče materija iz rezervoara.

On dodaje da nema konkretnih aktivnosti na dekontaminaciji, ni na remedijaciji, kako bi se sprečile dalje štetne posledice.

Petrović je apelovao da je nužno što pre sanirati posledice i dodao da je uputio dopis i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, sa molbom da, iako, to nije u njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadležnosti, snagom svog autoriteta pomogne da svi ''vapaji'' i dosadašnja obraćanja, prošloj i trenutnoj vladi, konačno urode plodom.

Prema njegovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije čiji je Petrović komadant, još nije dobio zvanične informacije o tome, šta se tačno desilo, šta je preduzeto, kao i da li su poznati vinovnici tog događaja, iako su nadležni organi prema zakonu u obavezi da dostave tražene podatke.

Petrović je rekao da nije dobio ni zvanično saopštenje koje je objavljeno na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Štab za vanredne situacije Loznice zatražio je od nadležnih da kažu koliki je stepen zagađenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.