Izvor: Blic, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nušić uoči izbora

Nušić uoči izbora

PIROT - Premijera Nušićevog 'Narodnog poslanika' u pirotskom Narodnom pozorištu odigrana u jeku predizborne kampanje, pokazala je da dela Branislava Nušića nisu izgubila na aktuelnosti. U režijskoj postavi Miloša Jagodića, Jevrema Prokića uspešno je odigrao Zoran Živković, njegovu suprugu Pavku Natalija Geleban. Njihovu ćerku Danicu tumačila je Marta Keler, a Ivkovića Milan Nakov.

U ostalim ulogama nastupili su Aleksandar Radulović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Danijela Ianović, Slobodan Aleksić, Aleksandar Živković, Aleksandra Stojanović, Milorad Živković i Saša Nikolić.

Reditelj Miloš Jagodić je zadovoljan reakcijom publike.

- Važan je odjek koji smo dobili na premijeri. Mislim da je uprava napravila dobar potez stavljajući ovaj komad na repertoar. Izbori su večna tema u Srbiji. Živimo između dva izbora i pokazalo se da je politika, nažalost, u Srbiji večna tema. Ništa se od Nušića do danas nije promenilo - kaže Jagodić. Zoran Živković je veoma zadovoljan kako je publika reagovala na ovu predstavu.

- Nušićev tekst, pisanom pre 120 godina, još uvek je aktuelan. Sasvim je sigurno da će predstava biti rado gledana - kaže Živković.

Zoran Panić

Haos na otvaranju 'Tempa' U redu čekali 12 sati

Oko 10.000 Nišlija bilo je juče na otvaranju megamarketa 'Tempo' koji nudi 30.000 proizvoda. Pojedini građani čekali su u redu i više od 12 sati da bi prvog dana kupili proizvode sa upola nižim cenama.

Takvu gužvu na otvaranju nekog marketa Niš još nije video. Policija i nekoliko firmi obezbeđenja jedva su kontrolisali ustalasalu masu od kojih su mnogi hteli da uđu preko reda tako da je nervoza dostizala tačku usijanja. Pošto je ispred objekta bilo nekoliko hiljada ljudi, ograda je popustila, pa je obezbeđenje poput živog zida sprečavalo ljude da haotično uđu u objekat.

Šef operativne smene Hitne pomoći dr Maja Stojanović kaže da su doktori na licu mesta do podneva dvadesetak puta intervenisali zbog kolapsa i aritmije kod građana. Ona je dodala da će služba ispred 'Tempa' biti pripravna i naredne noći.

Brkajlija Mile je još juče ujutru u 1.50 sati došao da sačeka red kako bi kupio televizor 'voks' za 6.000 dinara.

- Kad od ponoći čekam, ima da kupim taj televizor pa makar crk’o - rekao nam je ovaj brka koji se od ujutru zbog TV aparata družio sa čuvarima 'Tempa'. U dugom i haotičnom 'redu' srećemo megamaratonca Jovana Čolića koji je za ovu priliku spremio ceger jer mu je žena rekla da pazari neki bakaluk po nešto nižoj ceni. Tu su sin i otac Aleksandar i Rodoljub Ivković. Oni su hteli da kupe, takođe televizor, ali su odustali zbog gužve. Braćni par Dragana i Saša Kocić čekali su u redu za oslić i zejtin.

- Ide Sveti Nikola pa smo mislili da malo jeftinije prođemo, ali ovaj haos nismo očekivali. Kilogram oslića danas u 'Tempu' košta 115 dinara, što je skoro upola jeftinije nego u gradskim ribarnicama - kažu Kocići.

Slična gužva je bila i u Ulici 12. februar gde je bila tolika 'saobraćajna nervoza' da u slučaju dva sudara okolni vozači nisu dozvoljavali oštećenima da zovu policiju kako se ne bi potpuno zakrčila ulica. U redovima je bilo policije u civilu, ali zato što su svi poznatiji džeparoši bili u redu ispred 'Tempa'.

Potrošačka jurnjava građana juče je bila grozničava jer se 200 grama 'donkafe' koštalo 46 dinara, litar ulja 35 dinara, kilogram piletine 80 dinara, DVD plejer 'neo' 1.999 dinara…

M. Smiljković

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.