Nuklearni propagandni rat S. Koreje

Izvor: VOA, 09.Mar.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearni propagandni rat S. Koreje

Severnokorejski lider KIm Džong Un izjavio je da je njegova zemlja razvila minijaturne bojeve glave koje mogu da se stave na balističke rakete.

I dok takve agresivne tvrdnje nisu ništa novo kada je reč o Pjongjangu, ovo je prvi put da je to objavio Kim Džong Un lično.

Državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) prenela je da se Kim sastao sa naučnicima koji se bave nuklearnim programom, koji su ga obavestili o "istraživanjima sprovedenim kako bi se različite >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << vrste taktičkih i strateških balističkih raketa opremile nuklearnim bojevim glavama".

Agencija je takođe objavila fotografije na kojima se vidi Kim u poseti postrojenju u kojem se prave bojeve glave, ali njihova autentičnost nije mogla da bude nezavisno potvrđena, a mnogi vojni analitičari navode da sumnjaju u tvrdnje Severne Koreje.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.