Nuklearna elektrana Krško ponovo uključena

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearna elektrana "Krško" ponovo uključena

Ljubljana -- Nuklearna elektrana "Krško" u Sloveniji, nakon jučerašnjeg kratkotrajnog zaustavljanja, ponovo je uključena u elektroenergetski sistem i povećava opterećenje.

Iz "Krškog" su izvestili da je došlo do smetnje u radu ventila pare na jednom od dva dogrejača pare i separatora vlage u klasičnom delu elektrane i da je za korekciju rada ventila bilo potrebno zaustaviti elektranu, prenosi Hina.

Nakon što je zamenjen deo za aktivaciju ventila i ispitano stanje, elektrana je ponovno uključena u elektroenergetski sistem.

Kako je saopšteno iz ove nuklearne elektrane, uticaja na okolinu nije bilo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POPRAVILI KVAR: Nuklearka Krško ponovo radi

Izvor: Kurir, 23.Apr.2017, 08:30

...Iz "Krškog" su izvestili da je došlo do smetnje u radu ventila pare na jednom od dva dogrejača pare i separatora vlage u klasičnom delu elektrane i da je za korekciju rada ventila bilo potrebno zaustaviti elektranu..Pošto je zamenjen deo za aktivaciju ventila i ispitano stanje, elektrana je ponovno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.