Izvor: Piplmetar.rs, 05.Apr.2024, 23:30

„Nuca“ je fotoaparat koji svaku fotografiju pretvara u golotinju

Prvi fotoaparat koji „teži da izazove i dovede u pitanje trenutni pravac razvoja generativne veštačke inteligencije u reprodukciji slika tela“ koristi AI tehnologiju da automatski svaku osobu koju uslika skine za samo 10 sekundi. Naime, to je Nuca, prototip fotoaparata koji praktično svaku fotografiju pretvara u golotinju, a predstavlja „spekulativni dizajn i umetnički projekat“ njegovih tvoraca Matijasa Vefa i Benedikta Grosa.
Ovaj uređaj samo esplicitno daje ono što veštačka inteligencija već radi, od kada su razni AI četbotovi počeli da skidaju odeću sa osoba na slikama koje generišu. Danas je veoma jednostavno napraviti sliku bilo koje gole osobe čiju fotografiju imate, a ovaj aparat to ipak malo podiže na sledeći...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.