Novosti su najobjektivnije

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosti" su najobjektivnije

Prema rezultatima istraživanja o stavu građana prema medijima, našem listu veruje se više nego drugim novinama "VEČERNjE novosti" su novine kojima se najviše veruje - pokazalo je istraživanje Instituta za evropske poslove, koje je sprovela Ninamedija. Gotovo polovina ispitanika rekla je da uopšte ne čita novine, a među ostalima 11,3 odsto misli da nijedne novine nisu objektivne, dok se 8,3 odsto izjasnilo da su "Novosti" najobjektivije. Ukupno 29,4 odsto ispitanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smatra da su vesti najobjektivnije na javnom servisu, na Radio-televiziji Srbije, koja je ujedno i najgledanija. Da nijedna televizija nije objektivna smatra 23,2 anketiranih, dok dalje prema poverenju slede - Pink, B92, Prva, te N1. Istraživanje je obuhvatilo i navike u korišćenju društvenih mreža. Više od polovine izjasnilo se da nema profil na "Fejsbuku", četvrtina ovu društvenu mrežu koristi više puta dnevno, 11,1 odsto jednom dnevno, a ostali retko. Na pitanje koliko često koriste "Tviter", 90,6 odsto anketiranih odgovorilo je da ne zna šta je "Tviter". Više puta dnevno na ovu društvenu mrežu odlazi tek 2,7 odsto anketiranih. Istraživanje o stavu građana prema elektronskim i štampanim medijima sprovedeno je na 1.204 građanina iz cele Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

OMLADINA ZA “ČVRSTU RUKU” I PROTIV EU: Polovina mladih Evropljana ne veruje u demokratiju

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2017

Evropski mladići i devojke razočarani su u Evropsku uniju i sve više njih smatra da nacionalne države treba da povrate suverenitet, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja SAMO polovina mladih Evropljana misli da je demokratija najbolji oblik vladavine, dok tri četvrtine...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.