Svi taksisti će uz podršku države za tri godine moći da imaju novo vozilo

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi taksisti će uz podršku države za tri godine moći da imaju novo vozilo

Taksisti koji kupuju novi automobil sledeće godine mogu da računaju na 8.000 evra dotacije države, a uslov je da kupe vozilo po ceni od najmanje 13.000 evra, električno, hibridno, na komprimovani prirodni gas ili sa "evro 6" motorom, pišu današnje "Večernje novosti".

Da ne bi vraćali poklonjeni novac moraju da nastave da taksiraju baš tim vozilom najmanje tri godine, a u narednoj godini iz budžeta će biti obezbeđene dotacije za najviše 6.000 taksista.

Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije je usvojila Uredbu o uslovu i načinu subvencionisanja nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, koja će biti u primeni do kraja 2020. godine.

Na dotacije mogu da računaju taksisti koji se tim poslom bave najmanje godinu dana od dana stupanja na snagu vladine uredbe.

Iznos od 8.000 evra taksisti mogu da iskoriste za učešće za namenski kredit, za finansijski lizing ili plaćanje dela kupoprodajne cene, uz uslov da nemaju dugove za porez.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.