Izvor: B92, 27.Nov.2009, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Strane službe kriju Dražu

Beograd -- Verujemo da službe SAD, Velike Britanije i Rusije u arhivama kriju pisane tragove gde je i kako streljan Draža Mihailović, kaže Slobodan Radovanović za Novosti.

Konačna slika o načinu i mestu pogubljenja generala Draže Mihailovića biće sklopljena kada dobijemo nove informacije koje smo zatražili od inostranih arhivskih službi, koje treba uskoro da stignu, izjavio je republički javni tužilac Slobodan Radovanović, koji je na čelu Državne komisije zadužene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ovu istragu.

Tražili smo te dokaze i nadamo se da ćemo na osnovu njih doći do Dražinog groba", rekao je Radovanović i dodao da su svi ”domaći izvori” manje-više iscrpljeni.

"Nemamo još saznanja ko je bio u streljačkom vodu, nismo uspeli da dođemo do dela spisa sudskog predmeta u kojima je tačno zapisano kada je, ko i na kom mestu završio egzekuciju Mihailovića", rekao je republički tužilac.

On je dodao da ga iznenađuje koliko je Mihailovićeva rodbina nezainteresovana da pomogne da se sazna istina o njegovoj smrti, navodeći da se kćerka i unuk Draže Mihailovića nisu odazvali pozivu da daju DNK uzorak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.