Novosti: Putin odlikovao Vučića

Izvor: B92, 29.Okt.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Putin odlikovao Vučića

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doneo je ukaz da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje ordenom Svetog Aleksandra Nevskog.

To prenose Večernje novosti.

Ovo najznačajnije priznanje posle skoro 100 godina ponovo se dodeljuje jednom Srbinu i to najbolje govori o odnosu ruskog lidera prema šefu naše države.

Poslednji laureat bio je čuveni Nikola Pašić, a do sada su ovim vrednim priznanjem ovenčani: grof Sava Vladislavić Raguzinski, baron Petar Duka (srpski general u Habzburškoj vojsci, rodom iz Osijeka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, kralj Milan Obrenović, kralj Aleksandar Karađorđević (kao prestolonaslednik).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra na sednici Vlade sa Srbima sa KiM

Izvor: Blic, 29.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sednici Vlade Republike Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u utorak, 30. oktobra, u Palati Srbija.

Nastavak na Blic...

O VAŽNIM PITANJIMA Vučić danas na sednici Vlade sa Srbima sa KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 08:38

Vlada Srbije učiniće sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koja će biti održana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Jevtić: Ne odustajemo od povratka Srba na KiM

Izvor: RTS, 30.Okt.2018

U situaciji kada u delovima Kosmeta nema mogućnosti da se Srbi vrate, Sunčana dolina pruža mogućnost da budu na svom Kosmetu, kaže za RTS funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić. Ističe da je pomoć države Srbije južnoj pokrajini konstantna i da se uvećava. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.