Novosti: Opština Vračar promenila čak 54 pomoćnika

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Opština Vračar promenila čak 54 pomoćnika

Beograd -- Opština Vračar koju su u periodu od 2012. do 2016. vodile demokrate Branimir Kuzmanović i Tijana Blagojević promenila je čak 54 pomoćnika predsednika opštine.

Predsednik opštine Milan Nedeljković iz SNS kaže da je bio zapanjen činjenicom da su u prethodne četiri godine kroz kabinet prošla čak 54 pomoćnika, pišu "Novosti".

Kaže da su mnogi od tih pomoćnika posle jednog ili nekoliko dana bivali raspoređeni na drugu funkciju ili radna mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u opštini.

Ukazuje da se to dešavalo dok je postojala zabrana zapošljavanja u opštini, te da je stavljanjem na mesto pomoćnika korišćena "rupa" u zakonu.

"Rukovodstvo je stvaralo mogućnost da se posle imenovanja ti kadrovi zaposle na neodređeni period", rekao je Nedeljkovic.

Bivši predsednik opštine Branimir Kuzmanović tvrdi da nikada nije bilo više od troje pomoćnika, kao što je po Zakonu propisano.

Pomoćnici su, kaže on, postavljeni da daju projekte unapređenja rada uprave, o čemu postoje dokumenti.

"Dok sam bio predsednik opštine nije zaposlena nijedna osoba koja već nije radila u opštini bar četiri godine", rekao je Kuzmanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novosti: Opština Vračar promenila čak 54 pomoćnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2016

Opština Vračar koju su u periodu od 2012. do 2016. godine vodile demokrate Branimir Kuzmanović i Tijana Blagojević promenila je čak 54 pomoćnika predsednika opštine, pišu današnje Novosti...Predsednik opštine Milan Nedeljković iz SNS kaže da je bio zapanjen činjenicom da su u prethodne četiri...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.