Izvor: B92, 19.Jun.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosti": I privatno iz epruvete

Beograd -- Šest privatnih ginekoloških bolnica kvalifikovalo se na tenderu RZZO za program vantelesne oplodnje o trošku zdravstvenog osiguranja, pišu "Večernje novosti".

One ispunjavaju sve uslove, tehničke i kadrovske, i uklapaju se u cenu od 270.000 do 290.000 po postupku, koliko dobijaju i tri državne klinike, piše list. Ostaje još da potpišu ugovore sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Ovo je prvi put da osiguranje plaća troškove vantelesne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oplodnje u privatnim klinikama, gde se leči i najveći broj parova koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo. Cena jednog postupka kod privatnika je između 1.200 i 1.500 evra, pišu "Večernje novosti".

U ovo je uračunat samo postupak, bez pripreme, koja zahteva niz analiza, dijagnostičke preglede i hormonske terapije, navodi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.