Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski studenti u projektu "Kampus Evropa"

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj sufinansiraće studijski boravak u inostranstvu za osam studenata sa četiri novosadska državna fakulteta, u okviru projekta "Kampus Evropa".

Na svečanostima u Izvršnom veću Vojvodine ugovore sa studentima fizike, biohemije, biologije, turizma, industrijskog inžinjerstva i menadžmenta, medicine, prava i francuskog jezika potpisali su resorni sekretar Dragoslav Petrović i dekani fakulteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Petrović je podsetio da su ukupna izdvajanaja usmerena ka visokom obrazovanju i nauci bila sastavni deo pokrajinskog budžeta, sa više od šest odsto, što je "impresivan odnos prema oblasti koja je ima prioritet u okviru Srtrategije ubrzanog razvoja Vojvodine".

On je naveo da je ove godine za visoko obrazovanje i nauku izdvojeno oko 550 miliona dinara, putem Fonda za kapitalna ulaganja, projekata novih visokih tehnologija i posebnih namenskih sredstava.

Prema Petrovićevim rečima, u međunarodnim regionalnim projektima učestvovala su 428 istraživača iz Vojvodine, od kojih je 240 mlađe od 30 godina.

Međunarodni projekat razmene studenata "Kampus Evropa" odvija se u okviru Evropske univerzitetske fondacije u Luksemburgu. Sprovodi ga 16 univerziteta iz 15 evropskih zemalja. Učešće u projektu povećava mobilnost studenata iz Srbije i omogućava bolje upoznavanje sa zemljama u koje odlaze.

Studentima je zagarantovano potpuno priznavanje pohađanja studijskog programa zemlje domaćina po povratku na matični univerzitet. Univerzitet u Novom Sadu je jedini predstavnik Srbije u tom projektu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.