Novosadska policija obeležila svoj dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska policija obeležila svoj dan

NOVI SAD -

Policiji u Novom Sadu potrebno je više ljudi i novca da bolje obavljala posao. Građani se slažu da je to razlog za pojedine slabosti u radu, ali da se, uprkos tome, osećaju bezbedno u Novom Sadu.

Novosađani su zadovoljni policijom, nemaju zamerke na njihov rad, ali smatraju da bi trebalo da ih bude više kako bi bili uspešniji.

Povodom Dana policije u Novom Sadu je primljeno 47 novih službenika. Prema rečima zamenika načelnika Stevana Krstića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tome ne treba stati, a otvaranjem stanice na Novom Naselju taj broj biće povećan.

Krstić je dodao da materijalno tehnički položaj radnika nije na željenom nivou, ali se, zajedno sa sindikatima i lokalnim upravama, bore da makar održe nivo opremljenosti i efikasnosti koji imaju.

Stručnjak za bezbednost Dobrivoje Radovanović kaže da su rešenja kojima bi se unapredio rad policije, decentralizacija, depolitizacija i, ako bi prestalo da se hapsi, pa tek onda da se skupljaju dokazi.

Radovanović je dodao da policijska uprava mora da ostvari bolju vezu sa tužilaštvom kao i da se moraju zaustaviti takozvana "reklamna hapšenja", odnosno, hapšenja isključivo u svrhu političke promocije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.