Novosadska novinarska škola: N1 o strankama uravnoteženo, Pink po tome najgori

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska novinarska škola: N1 o strankama uravnoteženo, Pink po tome najgori

Analiza Novosadske novinarske škole (NNŠ) pokazala je da je u proteklih mesec dana Televizija N1 najuravnoteženije izveštavala o aktivnosti političkih stranaka u Srbiji, dok je TV Pink po tome imala najgori rezultat.

Tokom mesec dana NNŠ je svakodnevno pratila centralne informativne emisije Radio televizije Srbije (RTS), Radio televizije Vojvodine (RTV), Pinka i regionalne Televizije N1.

N1 je vladajućoj stranci u Srbiji ustupila 48 odsto vremena, opozicija je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pričala gotovo 1.500 sekundi odnosno 36 odsto vremena, dok su druge stranke vladajuće koalicije imale zastupljenost od 16 odsto.

Kako se navodi u rezultatu istraživanja, najmanji balans učešća vladajućih i opozicionih stranaka zabeležen je na Pinku, gde su predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) pričali gotovo 16.000 sekundi, odnosno 260 minuta, što bi zbirno posmatrano moglo da bude "čitavih devet Nacionalnih dnevnika" - kako se zove udarna informativna emisija te TV.

U analizi se navodi da je u jednom od "Nacionalnih dnevnika" na Pinku (17. februara) emitovano čak "tri minuta i 46 sekundi aplauza Aleksandru Vučiću, bez ikakvog pratećeg verbalnog sadržaja".

Podaci za RTS pokazuju da je vladajuća stranka u centralnom Dnevniku imala 82 odsto prostora, dok je opozicija dobila svega pet odsto, a ostale vladajuće stranke 13 odsto.

Na RTV je vladajuća SNS dobila 72 odsto vremena, druge vladajuće stranke 21 odsto, a opozicija sedam odsto.

Monitoring je sproveden u periodu od 1. februara do 1. marta 2017. godine

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novosadska novinarska škola: N1 o strankama uravnoteženo, Pink po tome najgori

Izvor: Beta, 02.Mar.2017

Analiza Novosadske novinarske škole (NNŠ) pokazala je da je u proteklih mesec dana Televizija N1 najuravnoteženije izveštavala o aktivnosti političkih stranaka u Srbiji, dok je TV Pink po tome imala najgori rezultat.Tokom mesec dana NNŠ je svakodnevno pratila centralne informativne emisije Radio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.