Novosađanin u polufinalu guglovog takmičenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin u polufinalu guglovog takmičenja

NOVI SAD - Rajko Nenadov, student treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, zajedno sa Beograđaninom Reljom Petrovićem, našao se među 500 polufinalista Guglovog informatičkog takmičenja, pošto su bili bolji od 11 hiljada takmičara.

Nenadov će učestvovati na polufinalnom Guglovom takmičenju u programiranju „Code jam", koje će se održati 3. oktobra u Cirihu.

Najboljih 100 sa tog mitinga otići će na završnicu takmičenja u Kaliforniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kompanija Gugl organizovala je ovo internet-takmičenje kako bi pronašla talentovane ljude kojima će ponuditi zaposlenje

"Posebnih priprema za ovo nadmetanje nije bili pošto mi je programiranje hobi kojim se bavim već četiri-pet godina", kaže za RTV Nenadov, dodavši da mu ovo nije prvi uspeh. Na takmičenju srednjoškolaca 2006. godine osvojio je dve bronzane medalje na Kipru i u Meksiku.

Plasmanom u polufinale takmičari su se izborili da direktno budu pozvani na poslovni intervju u ovoj kompaniji i time preskoče komplikovanu proceduru. Velike su šanse da onaj ko dođe na intervju bude i primljen, objasnio nam je Nenadov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.