Novosadjani završili protest, sutra dolaze u Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 19:06

Novosadjani završili protest, sutra dolaze u Beograd

Oko hiljadu gradjana Novog Sada oko 20.45 završilo je protesnu šetnju do Trga slobode gde im se još jednom obratio jedan od vodja protesta Miran Pogačar.

On je poručio svima da sutra neće biti protesta u Novom Sadu i da svi koji žele da protestuju podju za BeogradPre toga, oko 20.15 gradjani su blokirali Varadinski most. Na mostu su sedeli na trotoaru i asfaltu i tu proveli oko 15 minuta. Uzvikivali su "Most je naš".

Prethodno su oko 19.20 na oko pola sata blokirali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << policijsku stanicu "Stari grad" u Radničkoj ulici.

Gradjani su tom prilikom simbolično tražili od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih uhapsi.

Tokom protesta su ispred kapije ostavili tri posude sa hranom za pse i vikali "Kerovi, kerovi". Neki gradjani ostavljali su i novac.

Na kapiji se tek nakon 15 minuta pojavila grupa policijaca u punoj opremi za razbijanje demonstracija kojima su gradjani skandirali, "Sluge režima", "Mi vas plaćamo", "Bacite štitove".

Novosadjane je u šetnji i danas predvodio aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar, koji je u jednom momentu probao da udje u policijsku stanicu ali su ga policajci ispratili do kapije.

Prethodno se oko 19.00 sati na Trgu slobode okupilo oko 500 gradjana, kojima su još jednom pročitani protestni zahtevi.

U nastavku pročitajte kako je protest izgledao.

Oko 18.00 sati građani su počeli da se okupljaju na Trgu slobode u Novom Sadu kako bi četvrti dan zaredom protestovali protiv režima.

Kako je najavljeno, oni će, nakon govora, sa Trga slobode krenuti u protestnu šetnju.

Većina okupljenih nosi zaštitne maske, a organizatori su i danas pripremili improvizovano mobilno ozvučenje.

Skup je za sada miran.

Osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu su ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Građani traže i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije.

Nakon incidenata tokom protesta u sredu, građani su u četvrtak održali mirne proteste.

Sinoć je oko hiljadu demonstranata pokušalo da blokira autoput ali su od toga odustali jer je policija postavila kordon kod Kaćke petlje na samom izlasku na autoput i onemogućila im prolaz. Sve je proteklo mirno.

Počela protestna šetnja, građani žele da blokiraju policijsku stanicu

Oko 19 sati građani su počeli protestnu šetnju ulicama Novog Sada, a namera im je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici.

Prethodno se na Trgu slobode okupilo oko 500 građana, gde su se i obratili neki od učesnika.

Građane u šetnji i danas predvodi aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar.

Većina okupljenih nosi zaštitne maske. Organizatori su i danas pripremili improvizovano mobilno ozvučenje.

Novosađani blokirali policijsku stanicu

Oko 19.20 časova građani su nakon protestne šetnje ulicama Novog Sada na oko pola sata blokirali policijsku stanicu "Stari grad" u Radničkoj ulici.

Novosađani su tom prilikom simbolično tražili od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih uhapsi.

Tokom protesta su ispred vrata policijske stanice ostavili tri posude sa hranom za pse i vikali "Kerovi, kerovi". Neki građani ostavljali su i novac.

Na kapiji se tek nakon 15 minuta pojavila grupa policajaca u punoj opremi za razbijanje demonstracija kojima su građani skandirali "Sluge režima", "Mi vas plaćamo", "Bacite štitove"...

Građane u šetnji i danas predvodi aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar, koji je u jednom momentu probao da uđe u policijsku stanicu, ali su ga policajci ispratili do kapije

Većina okupljenih nosi zaštitne maske. Organizatori su i danas pripremili improvizovano mobilno ozvučenje.

Skup je za sada miran, a građani su šetnju nastavili u pravcu SPENS-a.

Prethodno se na Trgu slobode okupilo oko 500 građana, gde su se i obratili neki od učesnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Protesti u više gradova Srbije

Izvor: Danas, 11.Jul.2020

U više gradova Srbije građani su se i petog dana pridružili nizu protesta protiv režima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.