Novosadistika

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadistika

Novosadskoj vlasti neki odbrojavaju dane, neki sate. Igora Pavličića sve ređe nazivaju gradonačelnikom, a sve češće Pajtićevim kumom. Time se sugeriše da se ljulja i fotelja predsednika pokrajinske vlade (šire o tome pod: Razvojna banka Vojvodine), te da on više ne može da štiti onoga koga je svojevremeno - apsolutno nepoznatog u javnosti - doveo na čelo Novog Sada.

U panično sročenom saopštenju protiv Lige socijaldemokrata Vojvodine (šire pod: blagajna u Lipovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gaju) demokrate objašnjavaju zbog čega se tako grčevito bore za očuvanje vlasti: Novi Sad ima na računu čak šest milijardi dinara.

Svoje bivše i buduće partnere u podeli tog plena demokrate nazivaju - hordom grabljivica. Da li će Pavličića spasti petorica radikala? Da li će Čanak pozajmiti naprednjacima i socijalistima glasove koji im nedostaju? Da li će ovi ili oni? I po koju cenu?

Ako ne okrenu ćurak ovi, okrenuće oni. Svi će se pozivati na tzv. izbornu volju građana. Birači su samo birači - masa koja se do narednih izbora ništa ne pita i kojoj niko ne podnosi račune. Da su slobodni i samosvesni građani, oni ne bi dopustili da im se ruga ko stigne. Ne bi pristajali da im se na čelu grada već dvadesetak godina nižu likovi bez imena, dela i ugleda.

Novosadski političari verovatno nisu kvarniji, podmitljiviji i dvoličniji od beogradskih, niških ili novopazarskih. Svi oni samo koriste priliku koja im se pruža. Neko se zadovolji sa desetak, nekom je malo i sto hiljada evra.

Ne mora čovek biti na mestu Aleksandra Vučića da bi bio obavešten o ogromnim razmerama korupcije u Novom Sadu. Ali na Vučićevom mestu lako je imati dokaze. Pošto ih ima, dani su odbrojani. Pošto nema nikakve garancije da će vlast preuzeti pošteniji i pristojniji - teško Novosađanima. Neće im pomoći ni to što oni elitno naselje Lipov gaj odavno nazivaju: Lopov gaj.

Povezane vesti: Sto medalja Pasivni krajevi Zastave

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.