Novogodišnji bazar u Pančevu

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji bazar u Pančevu

Na platou ispred Gradske uprave Pančeva održan je Novogodišnji bazar, privredno-turistička manifestacija koja najavljuje božićne i novogodišnje praznike. Uz izložbu unikatnih rukotvorina organizovan je i kulturno-umetnički program.
Posle osam godina postojanja, novogodišnji bazar je postao jedna od omiljenih manifestacija u Pančevu, koja se dugo iščekuje i najavljuje prazničnu atmosferu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sve je veselo, šareno, lepo dekorisano i praćeno dobrom muzikom. Posetiocima se nude novogodišnji ukrasi, delovi odeće, nakit, kolači, ručno rađeni umetnički predmeti koji mogu poslužiti kao poklon ili ukras za kuću.
Kupce oduševljava atmosfera, raznovrsnost, izbor stvari.

Novogodišnji bazar je osmišljen kao mesto promocije malih zanatskih radnji i preduzetnika, ali i mnogobrojnih udruženja, gde pripadnici različitih nacionalnih zajednica mogu da prikažu deo svoje tradicije.
„Naše žene su počele da tkaju, ove mlađe, pa su tu njihove krpare. Imamo medenjake, kecelje kao ukras za kuhinju, vezene radove”, dodaje Mara Marko iz slovačkog udruženja „Đetvan”.
 „Kod Mađara za Božić uvek imamo medenjake, belu pitu, šam-rolne, koje se obično prave za Novu godinu, ludajnice od domaćih tegljenih kora”, kaže Eržebet Varga iz mađarskog udruženja „Tamaši Aron”.
Uz bazar, koji je trajao tri dana, organizovane su kreativne radionice za decu, a u zabavno-muzičkom programu nastupila su kulturno-umetnička društva, horovi, tamburaši, mažoretkinje.
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.