Novogodišnja prevara na sudu

Izvor: Politika, 05.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnja prevara na sudu

Niš – Otkazivanje novogodišnjeg slavlja u hotelu "Nais", pored Niša, gde je Novu godinu trebalo da dočeka nekoliko hiljada Nišlija i njihovih gostiju, svoj epilog dobiće pred sudom. Planirani doček otkazan je "u minut do 12", odnosno 30. decembra u podne, a razlog je, o čemu je "Politika" već pisala, neispunjenje obaveza privatnog preduzeća "Isov" prema Hotelsko-ugostiteljskoj firmi "Srbijaturist" u čijem je sklopu i "Nais" od koga je uzelo hotel u zakup za novogodišnje slavlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
– "Srbijaturist" je pretrpeo veliku materijalnu, ali i svaku drugu štetu, pa ćemo obeštećenje i pravdu potražiti od pravosudnih organa. Pre toga, planiramo da ponovo sa predstavnicima preduzeća "Isov" pokušamo da pronađemo rešenje. Ako ne postignemo dogovor, moraćemo da ih tužimo – kaže za naš list Miomir Milić iz "Srbijaturista".

U ovom preduzeću napravili su računicu još početkom jeseni da je isplativije da hotel "Nais" izdaju u zakup za novogodišnje slavlje, nego da sami organizuju doček. Sa firmom "Isov" sklopljen je ugovor početkom oktobra prošle godine i prema njemu ova privatna firma bila je dužna da 1. novembra isplati jednu, a 1. decembra drugu polovinu novca na ime zakupa. U "Isovu" su se oglušili o plaćanje, bili su opomenuti za prvu polovinu sredstava 22. novembra, ali ni posle toga nije uplaćen ni dinar na račun "Srbijaturista". Kako do 28. decembra ništa nije uplaćeno, rukovodstvo "Srbijaturista" je odlučilo da ugovor sa preduzećem "Isov" poništi i ne dozvoli organizovanje dočeka u svom objektu.

Svima koji su platili da bi 2008. dočekali u "Naisu" (nezvanično se govori o 4.000 prodatih karata) jedino ostaje da od "Isova" zatraže da im vrati novac, ali to za sada ide veoma teško jer u ovoj firmi danima nema nikoga. Jedna grupa Nišlija, koja je juče bila u našem dopisništvu, već je angažovala advokata i odlučila je da vlasnika i rukovodstvo ove privatne firme tuži za prevaru.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.