Novo upozorenje: Ako je zabranjeno za Srbe, Crnogorce, Bosance, zabraniti i za Albance

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 08:20

Novo upozorenje: Ako je zabranjeno za Srbe, Crnogorce, Bosance, zabraniti i za Albance

Đenova -- U Italiji, ranije najteže pogođenoj evropskoj državi koronavirusom, broj žrtava tog virusa sve je manji. Brinu "uvezeni" slučajevi.

U Toskani su tokom prethodne sedmice bila 52 nova slučaja zaraženih kovidom-19, od kojih je 31 osoba stigla iz inostranstva, a među njima 27 samo iz Albanije, dok je istovremeno u Laciju od ukupno 17 novih slučajava 10 "uvezenih", odnosno šest iz Bangladeša, jedan iz Iraka, dva iz Pakistana i jedan iz Indije.

Regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti Toskane zatražile su od italijanske vlade da reaguje zbog novih slučajeva obolelih po dolasku iz inostranstva, većinom iz Albanije, zbog čega traže obustavljanje avio-linija koje povezuju Italiju sa tom zemljom.

Italija je prethodno zabranila ulazak na svoju teritoriju ljudima koji su u poslednjih 14 dana boravili na teritoriji Srbije, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Jermenije, Bahreina, Bangladeša, Brazila, Čilea, Kuvajta, Moldavije, Omana, Perua, Paname i Dominikanske Republike.

"Mi ćemo stalno ažurirati ovu listu na osnovu detaljne analize podataka", izjavio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.

Prema njegovim rečima, to se smatra "merama koje predstavljaju presudno oružje" u borbi protiv korona virusa.

Italija je sa 35.058 umrlih od posledica kovida-19 peta zemlja u svetu po broju žrtava tog virusa, posle SAD, Brazila, Velike Bitanije i Meksika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.