Novinarska udruženja osuđuju napad na Milicu Ivanović

Izvor: RTS, 06.Nov.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarska udruženja osuđuju napad na Milicu Ivanović

Udruženje novinara Srbije osudilo je napad na novinarku Milicu Ivanović u Vučju i na ekipu "Politike" u Beogradu i zatražilo da počinioci budu kažnjeni u skladu sa zakonom. Napad na novinarku osudilo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije.
U saopštenju UNS-a navodi se da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
"Očekujemo od nadležnih da što pre otkriju odgovorne i procesuiraju ih u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.
Novinarku Milicu Ivanović napao je juče, na novinarskom zadatku, rukovodilac hladnjače "Porečje" iz Vučja Goran Živković. Kako je Ivanovićeva navela, on ju je prvo uhvatio za vrat i tražio da napusti krug fabrike, a zatim je vređao, pretio joj i pokušavao da joj otme foto-aparat.
Direktor hladnjače Nebojša Videnović rekao je za UNS da je "iznenađen jučerašnjim incidentom i da mu je žao što se to desilo" i dodao da će radnik biti kažnjen, a da nadležni organi treba da odrade svoj posao.
I novinarsku ekipu Politike juče je, dok su pokušavali da dobiju informacije o eksploziji bombe na Vračaru, napao stanar zgrade ispred koje se desila eksplozija. On ih je pozvao u stan, gde ih je, prema njihovim rečima, držao zatvorene 15 minuta i pretio im, navodi se u saopštenju.
Napad na Milicu Ivanović osudilo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.