Novinarki smeta pitanje ministru?

Izvor: B92, 20.Apr.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarki smeta pitanje ministru?

Pet nedelja posle pada helikoptera u kome je stradalo sedam osoba, iz vlasti poručuju da se čeka da tužilaštvo utvrdi krivicu. Moralnu odgovornost odbacuju.

Iako je bilo obećano da će se povodom pada helikoptera javnosti obratiti ministar odbrane Bratislav Gašić, na naše pitanje premijer je rekao da ministar "nema šta da kaže s tim u vezi".

Upitali smo i ministra pravde da li vidi odgovornost i interesantno da pitanje nije smetalo ni ministru, koji je strpljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovarao na sva pitanja novinara, niti njegovim saradnicima, nego upravo našoj koleginici, novinarki Studija B.

"Dokle više ta pitanja?", upitala je ona.

Ipak, Selaković je ubrzo odgovorio na postavljeno pitanje:

"Ako me pitate da li postoji nečija moralana odgovornost, hajde, recite koja je to odgovornost, da li je neko nešto uradio loše, ako je hteo da spasi jedan dečji život."

Selaković je istakao da je apsolutno uveren da ministri odbrane i zdravlja, Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar, rade na osnovu Ustava i zakona, u interesu građana i države, "kao što je najbolji interes bio poslati vojni helikopter da se spase jedan dečji život".

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.