Izvor: B92, 26.Jun.2021, 09:59

Novinarka potvrdila: Priveden B.S. iz Petnice

Novinarka Jovana Gligorijević rekla je gostujući na TV Prva da je osumnjičeni B. S. u slučaju "Petnica" priveden.

"Osumnjičeni je priveden i sada je bitno da vidimo u kom će ovo pravcu ići", rekla je Gligorijević.

Ona je dodala da je sada najvažnije da mediji ostave slučaj i da samo nadležni organi rade svoj posao.

"Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastareli i možda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga videti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne", rekla je ona.

Gligorijevićeva kaže da su devojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno posle toliko vremena osetile oslobođenje.

"Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek posle njihovog priznanja, nekim devojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja", rekla je Gligorijević.

Kako kaže, ogroman deo stanice čine ljudi koji su želeli da pomognu. I da, kada je reč o onoj slici Petnice koju smo svi imali pre ovog slučaja, da sada postoji šansa da ona ozdravi i ipak opstane.

Kako je Gligorijević navela, sve žrtve su anonimne, niko ne pokušava da skrene pažnju na sebe, već da neko iz uprave kaže - jeste, prijavljivale su.

Prvi korak bilo je pokretanje predistrage, saslušani su i bivši i sadašnji direktor.

"Njih dvojica su malo bili i u raskoraku u tvrdnjama, ali je sada najbitnije da su ispitani i oni i svedoci", zaključila je novinarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gligorijević: Priveden osumnjičeni za zlostavljanje maloletnika u Petnici

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2021

Nastavnik osumnjičen za zlostavljanje maloletnika u Institutu Petnica priveden je, rekla je u jutarnjem programu TV Prva novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.