Novinarka: Neko iz opštinske uprave mi zloupotrebio mejl

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka: Neko iz opštinske uprave mi zloupotrebio mejl

Novinarka iz Inđije Vesna Marinčić, kojoj su nedavno pretili u tom gradu, izjavila je da je neko iz Opštinske uprave u Inđiji zloupotrebio njen privatni mejl.

Marinčić je navela da se na portal Inđija kafea, medija u kojem ona radi, pojavio komentar koji je potpisan njenim ličnim mejlom, a u kojem se navodi da se na sajtu iznose "izmišljotine".

Administratori sajta su utvrdili da je komentar, u kome se navodi mejl novinarke, poslat sa IP adrese Opštinske uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << opštine Inđija, kazali su u redakciji za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE, www.voice.org.rs).

Marinčić je kazala da je šokirana zloupotrebom njenog imena i adrese.

"Pre dvadesetak dana sa mog ličnog mejla poslala sam zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Opštinskoj upravi opštine Inđija, tačnije Odeljenju za društvene delatnosti i verujem da je neko iz uprave moje lične podatke zloupotrebio. Tražila sam obrazloženje predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, međutim na telefonski poziv se nije odazvao, već je u SMS poruci rekao da je na sastanku", navela je Marinčić.

Šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević je u telefonskom razgovoru za VOICE rekao da će Opštinska uprava "ispitati slučaj" i onda odgovoriti na pitanja novinara.

Marinčić je prošlog petka napadnuta u trenutku dok je na ulici razgovarala sa komšijom. U centru grada u blizini novinarke se parkirao automobil iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju i upućuju joj pretnje.

Automobil je imao rumske registarske oznake, a kako je kazala Marinčić, ona sumnja da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.