Novinari bez granica: Poljska da prekine maltretiranje i zastrašivanje nezavisnih

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novinari bez granica": Poljska da prekine maltretiranje i zastrašivanje nezavisnih

Grupa navodi brojne primjere u kojima su vlasti iskoristile svoju moć kako bi pred tužilaštvom optužile novinare

Vodeća grupa za slobodu medija "Novinari bez granica" pozvala je poljske vlasti da prestanu sa maltretiranjem i pokušajima zastrašivanja nezavisnih novinara, usled niza incidenata koji su izazvali zabrinutost u vezi sa slobodom medija.

Pojavila se ovako obučena u skupštini, pa su je IZBACILI, a onda je okačila fotografiju i upitala: Da li sam PRETERALA? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (FOTO)

Napade na slobodu medija oštro je kritikovao američki ambasador u Poljskoj, što je izazvalo tenzije između SAD i Vlade političke stranke "Pravo i pravda", koju predvodi Jaroslav Kačinski.

, preneo je AP.

U saopštenju se napominje da su direktor Nacionalne banke Poljske i jedan od senatora iz vladajuće stranke nedavno zapretili da će tužiti petoricu novinara ukoliko sa interneta ne uklone sedam članaka koji navodno sadrže klevete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.