Izvor: Blic, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari RTK štrajkuju

Novinari RTK štrajkuju

KRAGUJEVAC - Zaposleni u JP Radio-televizija Kragujevac najavili su da danas stupaju u jednočasovni štrajk upozorenja nezadovoljni malim platama i materijalnim položajem svoje firme.

U narednih deset dana 120 zaposlenih obustavljaće svakodnevno rad između 16 i 17 sati, a ukoliko im u tom periodu poslovodstvo i Skupština grada, kao osnivač, ne ispune postavljene zahteve štrajk će biti radikalizovan, najavili su juče na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za novinare Srđan Radivojević, predsednik UGS 'Nezavisnost' i Branko Riznić, predsednik Samostalnog sindikata RTK.

Sindikati ove medijske kuće traže povećanje zarada za 50 odsto u odnosu na novembar 2004. godine, isplatu svih dugovanja zaposlenima i honorarnim saradnicima, poboljšanje uslova za rad i bolju tehničku opremljenost. Na RTK plate novinarima nisu povećavane gotovo pet godina. Subvencije su skresane za 20 miliona, oprema je dotrajala a zbog kvarova učestali su prekidi u emitovanju programa.

S. A. L.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.