Novinar preživeo pritisak evro-činovnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2010, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar "preživeo" pritisak evro-činovnika

ZAGREB - Programski savet Hrvatske radio-televizije (HRT) podržao je danas svog novinara Gorana Rotima u sporu sa Delegacijom EU u Zagrebu, koja je vršila pritisak na njega zbog razgovora s novim komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

Nezadovoljni načinom Rotimovog vođenja razgovora, u kome je Filea bez najave pitao za situaciju o grčkom deficitu, njemu su iz Delegacije EU u Zagrebu upućene elektronske poruke da će mu zabraniti ili onemogućiti buduće razgovore s visokim evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvaničnicima, tvrde u HRT-u.

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV o tome je izvestio javnost, a šef Delegacije EU Paul Vandoren lično je pisao Rotimu zbog "izolovanog izgreda" i izrazio žaljenje i izvinjenje zbog "neprimerene komunikacije".

Savet je, u okviru rasprave o predlogu programskog usmerenja za ovu godinu, razmotrio i probleme oko ponovnog emitovanja emisije "Latinica", koja je, nakon pauze, ponovo trebalo da bude na HRT-u.

Međutim, pošto njen urednik Denis Latin, po rečima glavnog urednika informativnog programa HTV Renata Kunića, emisiju ne želi da radi uživo, iako na tome insistira HRT, "Latinica" najverovatnije neće uskori ponovno početi da se emituje. Urednik "Latinice" Denis Latin, posle 16 godina emitovanja emisije, zatražio je premeštaj iz Informativnog u Zabavni program.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.