Novinar Vuk Cvijić demantovao da je  stranački angažovan

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Vuk Cvijić demantovao da je stranački angažovan

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) demantovali su danas tekst tabloida Informer koji je objavio da je novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić postao član Glavnog odbora Narodne stranke.

Cvijić je za UNS izjavio da nikad nije bio član nijedne stranke, a kamoli glavnog odbora.

NUNS je saopštio da već godinama skoro svakodnevno upozorava javnost da mnogi mediji u Srbiji, a među njima i Informer, gaze sve postulate profesije i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gnusnim dezinformacijama obasipaju javnost, a sve u službi propagande vladajuće partije.

Urednici Informera su u današnjem izdanju objavili članak o Cvijiću, navodeći da je "novinar nedeljnika NIN u GO stranke Vuka Jeremića", a da ni njega, a ni Jeremića nisu pozvali i proverili istinitost informacije.

Informer se u tekstu "Vuk Jeremić se javno hvali da je član njegovog Glavnog odbora - novinar NIN-a" pozvao na Jeremićev tvit od pre nekoliko nedelja, koji je objavljen dan nakon što je Cvijić u jednoj televizijskoj emisiji o trgovini oružjem i aferi Krušik gostovao zajedno sa Aleksandrom Milovanovićem iz Narodne stranke.

Cvijić je objasnio da je Jeremićev pohvalni tvit maliciozno protumačen iako je iz njega jasno da je govoreći o velikom pojačanju stranke, Vuk Jeremić mislio na drugog sagovornika iz te emisije, što je potvrdio i sam Milovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.