Novica peva Tominim glasom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novica peva Tominim glasom

Kafanski sto restorana beogradskog hotela Mažestik, za njim sedi Toma Zdravković. Ispred njega litar belog vina i sifon. Uz pesme "Branka", "Danka", "Ljiljana", "Tamburaši, tamburaši", "Dotak'o sam dno života" sa prijateljima dočekuje zoru. Ovo je samo jedna od scena filma koji se snima o kralju kafane i poslednjem beogradskom boemu.

Njegov život ispunjen pesmom, lepim ženama ima sve elemente avanturističkog filma, koji režira Aleksandar Stankić, student treće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << televizijske režije.

A, upoznao je ovaj zaljubljenik u kafanu sve što se upoznati moglo - neslućenu popularnost i dno života, neimaštinu i ogroman novac, kocku, alkohol...

- Toma je bio autentična ličnost jednog vremena. Stvarao je i pevao iz duše, a onog momenta kada je prestao poželeo je da umre. Želeo je i život da okonča uz svoje pesme. Ovaj film je u stvari oslikavanje Tomine duše.

Materijalna dobra nikada mu nisu ništa predstavljala. Živeo je brzo, a žene su mu bile večna inspiracija. Obožavao je kafanu, čak i kada je bio bolestan. Tomu glumi Novica Zdravković njegov brat jer ko će bolje dočarati Tomu od njega. Međutim, jedva smo ga ubedili da pristane - kaže reditelj Stankić, koga smo nakratko ukrali od posla.

Na drugoj strani sale sedi Novica i opušteno razgovara sa članovima orkestra. Jedino što treba prilikom snimanja sceneda peva i to na plejbek, da dočara atmosferu, kakvu je pravio njegov pokojni brat.

- To je originalna Tomina interpretacija, a ja otvaram samo usta. Teško je pevati njegove pesme, jer on je to radio iz duše. Bio je veliki emotivac.

Mažestik je bio Tomina omiljena kafana. Imao je čak i apartman ovde.

Pored ove snimio sam još scenu na VMA kako u bolničkoj postelji umire i to je sve što moram da radim - kaže setno Novica.

I dok razgovaramo sa glavnim glumcem uveliko teku pripreme za snimanje. Šminkaju se konobari, priprema se sto za kojim su Tomini poštovaoci - Ružica Sokić i Merima Njegomir.

- Obožavala sam Tomu. Ja sam njegova savremenica, drugarica i velika obožavateljka. Došla sam ovde iz poštovanja prema Tomi Zdravkoviću koji nas je usrećio mnogo puta. Bila su lepa druženja sa njim. Koliko puta smo proveli noći zajedno u kafani. On je bio jedan divan čovek, poslednji trubadur.

Tako je divno, emotivno i nežno pevao, jer je stalno bio zaljubljen. Volim sve njegove pesme, jer retki su pevači kao što je Toma. On je bio jedinstven - kaže Ružica Sokić.

U opuštenoj, kafanskoj atmosferi uz večite Tomine hitove u pozadini, šminkaju Novicu. Kako bi bio što sličniji bratu njegovu sedu kosu, pocrnili su maskarom. Svideo mu se novi izgled, a kada se pogledao u ogledalu dobacio je.

- Pa ovo nije tako loše. Mogao bih to sada stalno da radim. A, šta ću ako padne kiša? - našalio se Novica.

Ekipa filma snimaće na nekoliko lokacija u Beogradu.

- Priča počinje kada jedan dečak na Tominom grobu sreće konobara koji je nekad služio legendarnog pevača. Dečakovu majku tumači Danica Maksimović. Premijera filma trebalo bi da bude 30. septembra, kada se navršava tačno 20 godina od Tomine smrti - otkriva reditelj Stankić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.