Novi zatvor u Pančevu od 23 miliona evra

Izvor: N1 televizija, 21.Maj.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zatvor u Pančevu od 23 miliona evra

Izgradnja novog zatvora u Pančevu, koji će imati status Kazneno-popravnog zavoda i kapacitet za 500 osoba lišenih slobode, počeće krajem sledeće nedelje, pišu Novosti u sutrašnjem izdanju.

Kako je za list potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, budući zatvor biće izgrađen na 10 hektara zemljišta postojeće ekonomije koja je u sastavu Okružnog zatvora i nalazi se na putu za Bavanište.

Vrednost izgradnje i opremanja je 23.000.000 evra, od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Centralna evropska banka kreditira 18.000.000, a Srbija sufinansira sa 5.000.000 evra.

 Planirano je da ceo kompleks na 24.000 kvadrata ima sedam zgrada - dve za smeštaj osuđenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija.

Zatvor će biti izgrađen po savremenim standardima sa najvišim stepenom obezbeđenja i biće opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite, a na ulazu će se nalaziti neprobojna stakla, vrata najnovije generacije i tunel za skeniranje stvari, kao i prostorija za ručni pretres.

Ceo kompleks biće ograđen perimetarskim sistemom zaštite, a objekat infracrvenim senzorima i više stotina kamera za video nadzor, a biće izgrađena i kompletna vodovodna i kanalizaciona struktura.

Posle zatvora u Padinskoj Skeli, novi zatvor u Pančevu biće drugi po redu izgrađen u poslednje dve i po decenije, a kako list navodi, do kraja godine planiran je i početak izgradnje novog zatvora u Kragujevcu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.