Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi turistički proizvodi na "Danima Vrbasa"

BANJALUKA - Na Ekološko-turističkom i kulturno-sportskom festivalu "Dani Vrbasa", koji će biti održan 23. i 24. avgusta, biće promovisani novi turistički proizvodi u gradu.

To su banjalučko kolo - neobična ribolovačka alatka, specifična samo za rijeku Vrbas i njene ribolovce, i akvarijum Prirodno-matematičkog fakulteta.

Dosadašnji put organizacije festivala, koji pored ekološkog ima i turistički značaj, od ove godine je proširen na promociju potencijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << turističkih proizvoda, kako bi se u dogledno vrijeme valorizovali i predstavili kao značajan segment turističke ponude grada na Vrbasu.

Irena Radojević, direktorica TOBL, rekla je da su u svrhu promocije neobičnog banjalučkog kola urađeni privjesci za ključeve i magneti u obliku ove ribolovne alatke.

"U budućnosti ćemo nastojati da to razvijamo kao još jedan naš turističk proizvod. Zbog svoje jedinstvene izrade i zbog toga što ne postoji nigdje u svijetu odlučili smo da se uvrsti u našu ponudu. Novi turistički proizvod biće i akvarijum na PMF-u", rekla je Radojevićeva.

Ribolovačka alatka banjalučko kolo je jednostavna izgledom i načinom izrade, a istovremeno i jako komplikovana za ribare iz drugih gradova.

Andrija Žunić iz Sportskog ribolovnog društva Banjaluka kazao je da je to društvo prvi put uključeno u ovu manifestaciju.

"Zbog mističnog rukovanja banjalučkim kolom na ovom festivalu organizujemo dvodnevnu obuku za djecu od osam do 14 godina, ali i poribljavanje rijeke", rekao je Žunić.

Akvarijum u prostorijama PMF-a, koji je osnovan 2002. godine, koristi se u naučnoistraživačke svrhe u cilju očuvanja i čuvanja biodiverziteta ugroženih i rijetkih vrsta pod kontrolisanim uslovima.

Ovaj jedinstveni festival posvećen očuvanju rijeke Vrbas biće održan u bašti motela "Orthodox" šest kilometara od centra grada u najčistijoj zoni rijeke Vrbas.

Dvodnevni festival šesti put organizuju Udruženje građana "Green Vrbas", u saradnji s TOBL, "Vodovodom" i uz podršku grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.