Novi trotinetisti zuje u Beogradu: Nabudženi kantom, četkom i metlom FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 18:02

Novi trotinetisti "zuje" u Beogradu: "Nabudženi" kantom, četkom i metlom FOTO/VIDEO

Komunalni radnici od danas ulice prestonice čiste brže i efikasnije uz pomoć novih elektro-trotineta opremljenih sredstvima za čišćenje i pranje pešačkih zona.

Kako je navedeno u saopštenju JKP “Gradska čistoća”, osim elektro-trotineta, nabavljeni su i dodatni elektro-usisivači, čime će komunalnim radnicima biti znatno olakšan rad, jer će za isto vreme moći da očiste veću površinu.

Direktor „Čistoće” Marko Popadić je naglasio da ovo preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konstantno radi na modernizaciji mehanizacije i opreme za rad, ali i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih, čime se poboljšava kvalitet i efikasnost usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

"Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama glavnog grada mogu videti 24 sata dnevno, ali sada prvi put i na specijalnim elektrotrotinetima. Čisteći trotoare i pešačke zone, ti vredni ljudi dnevno prelaze peške dosta kilometara, a elektrotrotineti neće im samo olakšati posao već ih učiniti i mnogo bržim. Pri tome, trotineti su 100 odsto ekološki, jer ih pokreće elektromotor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 trotineta, koji će verujem ubrzo dati dobre rezultate, i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja", naveo je Popadić.

On je objasnio da su novi trotineti opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dvema vrstama đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini-tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli da operu čak i manji deo javne površine.

"Jednim punjenjem baterije, elektrotrotineti mogu da pređu oko 30 kilometara, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Osim toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektrousisivačima, a s obzirom na to da s njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset elektrousisivača koristi svakodnevno, nabavili smo još 11 novih. Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu", naveo je direktor „Gradske čistoće”.

Podsetio je da je ovo javno komunalno preduzeće u prethodnih godinu dana obnovilo i modernizovalo vozni park i najavio da će se tim tempom nastaviti rad na jačanju, unapređenju i obezbeđenju kvalitetnije komunalne usluge sugrađanima, ali i na nabavci sredstava za rad zaposlenima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.