Novi trener Deportiva - Klarens Sedorf!

Izvor: Mondo, 05.Feb.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trener Deportiva - Klarens Sedorf!

Legenda holandskog i evropskog fudbala sela je na klupu španskog kluba.

Foto: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths

Deportivo je našao rešenje za koje veruje da će ga održati u Primeri.

Poznati španski klub imenovao je Klarensa Sedorda (41) za šefa struke "A" tima, koji je trenutno u zoni ispadanja, sa četiri boda više od "fenjeraša", Malage.

Čuveni Holanđanin, jedan od najboljih vezista svoje generacije, počeo je trenersku karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2014. godine kada je preuzeo Milan, koji je vodio četiri meseca i osvojio 35 od mogućih 57 bodova. Posle toga radio je pola godine i u Kini, gde je vodio Šenžen do decembra 2016.

Krajem prošle godine, Sedorf je dobio posao i u Brazilu, gde ga je Atletiko Paranaense promovisao u menadžera, sa zaduženjima trenera i sportskog direktora. Ipak, u tom klubu se zadržao manje od mesec dana, pre nego što je ovog februara dobio i prihvatio poziv Deportiva.

Novi veliki izazov u mladoj karijeri nekada velikog igrača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.