Novi smak sveta za 99 dana!?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi smak sveta za 99 dana!?

Samo godinu dana nakon što se ispostavilo da je majansko proročanstvo o kraju sveta netačno, pojavilo se novo apokaliptično predviđanje. Ovog puta iz nordijske mitologije stižu proročanstva da će se Sudnji dan desiti za tačno 99 dana.

Smak sveta (foto: arhiva)  

U četvrtak 14. novembra, u gradu Jork, zvuk iz antičkog instrumenta označio početak odbrojavanja do kraja sveta, takozvane vikinške apokalipse, piše "Dejli mejl."

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Pročitajte sve o smaku sveta što smo pisali OVDE

Legenda kaže da je nordijski bog Heimdal dunuo u rog kako bi upozorio ljude na nadolazeću propast.

 

Vikinzi su, naime, verovali da će kraju sveta prethoditi tri jake zime između kojih neće biti leta, nestaće moral i širom sveta će se voditi bitke i ratovi.

 

Vuk Skol će pojesti Sunce, a njegov brat Hati proždraće Mesec, što će dovesti do nestanka zvezda, a Zemlju će obaviti večna tama.

 

Ostaje nam da sačekamo tih 99 dana i da vidimo šta će se od svega toga obistiniti...

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vikinški smak sveta za 99 dana?

Izvor: Telegraf.rs, 15.Nov.2013

Kraju sveta prethodiće tri jake zime, između kojih neće biti leta, nestaće moral i širom sveta će se voditi bitke i ratovi, a to će se desiti 22. februara 2014. godine, verovali su Vikinzi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.