Novi slovenački sudija u Arbitažnom sudu podneo ostavku

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi slovenački sudija u Arbitažnom sudu podneo ostavku

Predstavnik Slovenije u međunarodnom tribunalu koji odlučuje o arbitraži granice između Slovenije i Hrvatske Roni Arbraham, podneo je ostavku, saopštio je Stalni arbitražni sud,
Roni Abraham je ostavku podneo u ponedeljak, navodeći kao razlog odluku Hrvatske da se povuče iz arbitražnog sporazuma koji su dve države potpisale 2009, navodi STA, prenosi Tanjug.
On je tribunal obavestio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prihvatio postavljenje u nadi da će ono "pomoći u obnovi poverenja između učesnica i arbitražnog tribunala i omogućiti da se proces normalno nastavi, uz saglasnost obe strane".
Shvativši da "aktuelna situacija ne može da ispuni očekivanja", slovenački sudija je doneo odluku da "više nije prikladno" da služi kao posrednik u sadašnjem postupku, navodi se u saopštenju za medije iz Haga.
Stalni arbitražni sud, saopštio je da je sad na slovenačkoj vladi da imenuje novog arbitražnog sudiju koji će zameniti Abrahama.
Abrahama, predsednika Međunarodnog suda pravde, imenovala je slovenačka vlada pre nedelju dana da zameni Jerneja Sekoleca.
Sekolec je podneo ostavku pošto je jedan hrvatski list objavio snimke telefonskih razgovora o arbitraži koje je vodio sa jednom slovenačkom diplomatskom službenicom, zbog čega je Hrvatska dovela u pitanje i celi arbitražni postupak.
Slovenija ima 15 dana da imenuje novog arbitražnog sudiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenački arbitar u sporu s Hrvatskom dao ostavku

Izvor: Akter, 05.Avg.2015

Stalni Arbitražni sud u Hagu saopštio je da je arbitar kojeg je imenovala Slovenija Roni Abraham danas dao ostavku..Po izbijanju afere prisluškivanja sud u Hagu je ostao bez slovenačkog predstavnika, posle čega je Vlada Slovenije imenovala Abrahama...Vlada Slovenije, koja još nije reagovala na...

Nastavak na Akter...

Novi slovenački sudija u Arbitražnom sudu podneo ostavku

Izvor: RTS, 05.Avg.2015

Predstavnik Slovenije u međunarodnom tribunalu koji odlučuje o arbitraži granice između Slovenije i Hrvatske Roni Arbraham, podneo je ostavku, saopštio je Stalni arbitražni sud, . Roni Abraham je ostavku podneo u ponedeljak,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.