Novi sjaj  „Stare dame”

Izvor: Politika, 07.Okt.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sjaj „Stare dame”

Jedna od najstarijih srednjoškolskih ustanova u Srbiji ove godine nizom prigodnih manifestacija obeležava svoj značajni jubilej

Ovoga oktobra Zemunska gimnazija obeležava svoju 155-ogodišnjicu postojanja i uspešnog rada. Proslava jubileja trajaće od 7. od 15. oktobra. Biće organizovan  nizhumanitarnih akcija, razna sportska takmičenja, književni susreti, dramska izvođenja i koncerti, kao i projekcije dokumentarnih filmova.

Poseban deo programa usmeren je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ka susretu tradicija Zemunske gimnazije i drugih ustanova i ovogodišnjih jubileja. S tim u vezi gost „Stare dame” biće profesor Filološkog fakulteta u Beogradu dr Milo Lompar, koji će govoriti o kulturnom i književnom značaju i stvaralaštvu Miloša Crnjanskog, kao i direktor Srpske književne zadruge Dragan Lakićević. Povodom svog rođendana Zemunska gimnazija će dobiti i novu monografsku publikaciju pod nazivom Letopis Zemunske gimnazije 1858-2013, koja će takođe biti promovisana u okviru dana proslave, a čiji su autori dve njene profesorke dr Vukosava Živković i mr Valentina Vukmirović Stefanović,.

Osim školskih programa poput koncerta, dramskih i sportskih susreta učenika, biće održan i okrugli sto na temu Zemunska gimnazija – iz ugla učenika kao rezultat istraživanja profesora humanističkih nauka škole, a na koji su pored đaka, profesora i roditelja pozvani i predstavnici Ministarstva prosvete i nauke.

Naročit pečat manifestacijama treba da daju tradicionalan Susret generacija Zemunske gimnazije, kao i aukcija slika i vajarskih radova renomiranih umetnika – bivših učenika ove obrazovne ustanove.

V.R.

objavljeno: 07.10.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.