Novi šef Vagnera: Jeste, pridružujemo se Nacionalnoj gardi

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 23:40

Novi šef Vagnera: Jeste, pridružujemo se Nacionalnoj gardi

Anton Jelizarov, novi šef ruske Vagnerove plaćeničke vojske, rekao je da Vagner gradi novi štab nakon spajanja sa Ruskom nacionalnom gardom.

Prema njegovim rečima, gradi se novi kamp kako bi nove dobrovoljačke jedinice, koje će biti formirane, mogle da dođu i budu stacionirane.

On je naveo da će ove jedinice biti u sastavu korpusa Nacionalne garde Rusije.

Ministarstvo Velike Britanije saopštilo je da je tzv. kozački logor bi gotovo sigurno bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Rostovu, gradu na jugu Rusije.

Informacije o izgradnji kampa usledile su nakon izveštaja da je Jelizarov nestao, prenosi britanski list Gardijan. I

zmeđu ostalih, Vagner se borio na ukrajinskom ratištu. U leto prošle godine dogodila se Vagnerova oružana pobuna protiv ruske vlade.

Međutim, pobuna je bila neuspešna, a nedugo nakon pobune, glava Vagnera Jevgenij Prigožin poginuo je u avionskoj nesreći. Sumnja se da se zapravo radilo o ubistvu kao činu osvete Kremlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.